Zgodilo se je v Ljubljani: Izsilil jo je, potem pa poskušal z njo še fizično obračunati (VIDEO)

24. 4. 2024 | metropolitan.si
Deli
Zgodilo se je v Ljubljani: Izsilil jo je, potem pa poskušal z njo še fizično obračunati (VIDEO) (foto: Žiga Živulovič jr./Bobo)
Žiga Živulovič jr./Bobo

Tako imenovani "road rage" (bes na cesti) se očitno seli tudi na naše ceste. Zadnji primer se je zgodil v Ljubljani in ga je že prevzela tudi policija.

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil pretresljiv posnetek agresivnega vedenja voznika, ki se je v Ljubljani domnveno zaradi hupanja grobo znesel nad državljanko Ukrajine. V opisu posnetka je avtor zapisal, da je žrtev vozila "več kot 10 let star VW passat, da bi pobrala hčerko iz tabora", ko se je avto pred njo ustavil, iz njega pa je stopil očitno razjarjeni moški, jo napadel z besedami in celo s pestjo udaril proti njej.

Je to normalno za Slovenijo?
byu/ankhezar inSlovenia

Oviral jo je pri vožnji, nato pa ga je razbesnela hupa

Kaj točno se je dogajalo, je domnevno z besedami napadene ženske podrobneje opisano v enem izmed komentarjev. Kot je zapisala, je do incidenta prišlo v večernih urah na območju Dunajske ceste: "Ravno sem zavijala z Dunajske ceste, ko je pred mene zapeljal avto, me odrezal in začel zelo počasi voziti pred mano." 

Avtomobil je hotela prehiteti, a jo je bilo strah, ker jo je voznik "posebej odrezal", zato tega ni storila, ampak je pritisnila na hupo. Takrat pa se je avto, ki jo je oviral pri vožnji, ustavil, iz vozila je stopil očitno jezen moški in se odpravil proti njej, kar je razvidno na videoposnetku.

Reddit/ankhezar/posnetek zaslona

Deloval je napadalno in jo žalil, zato je zaprla okno vrat na voznikovi strani, moški pa je s pestjo udaril po steklu.

Policisti so jo prosili, naj jim pošlje posnetek

Žrtev je v nadaljevanju pojasnila, da je vso stvar prijavila policiji. "Vse so podrobno zabeležili, tudi to, s katero roko je udaril po steklo." Bilo je tudi veliko besedila, ki ga ni razumela, je zapisala, in dodala, da so ji policisti dejali, da je bil moški na posnetku verjetno Srb ali Bosanec. Rekli so ji, da je dobro, da ga je posnela in jo prosili, da jim pošlje posnetek. Vprašali pa naj bi jo tudi jo tudi, ali se ji zdi, da je to storil zato, ker je imela na avtu ukrajinske tablice.

Profimedia/Slovenska policija/fotomontaža

Kot je dejala ob koncu zapisa, so ji policisti pojasnili, da bodo moškega kaznovali, sama pa je razumela, da bo dobil denarno kazen, čeprav je izpostavila, da se lahko tudi moti.

Kako še lahko zaščitimo otroke pred nasiljem?

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol