HERE v Parizu z novo generacijo storitve za posredovanje podatkov v realnem času

28. 9. 2016
Deli

Podjetje za razvoj odprte lokacijske platforme HERE je v Parizu predstavilo novo generacijo podatkovnih storitev na osnovi podatkov iz vozil, s katerimi naj bi, kot pravijo, pripomogli k bolj varni in bolj zadovoljivi vožnji avtomobilov. Storitve bodo v prvi polovici prihodnjega leta na voljo strankam v avtomobilskem sektorju in izven njega.

Platforma Open Location Platform se sicer nadgrajuje s podatki, ki jih zbirajo z njo opremljeni avtomobili in v skladu z njimi ustvarja sliko dogajanja na cestah. Vozniki lahko do nje dostopajo preko štirih storitev, ki jim zagotavljajo podrobne podatke o prometnih razmerah, potencialnih nevarnostih na cesti, prometnih znakih in možnostih parkiranja. Namen teh podatkov je predvsem pomagati voznikom, da sprejmejo boljše odločitve.

Storitve s podatki o prometu so bile doslej odvisne predvsem od tipal GPS, kot pravijo pri HERE, pa bodo podatki njihove storitve izhajali iz večjega nabora tipal, ki so vgrajena v sodobne avtomobile, in podatkov iz njih, kot so hitrost, smer in lokacija vozila, potencialno sunkovito zaviranje, ki ga nakazuje ostra upočasnitev vozila, dela na cesti, zapore voznih pasov, prometne nezgode in podobni dogodki, ki jih beležijo kamere na krovu, nevarna uporaba luči, neugodne vremenske razmere, ki jih sistemu "sporočijo" dežna tipala, hitro delovanje brisalnikov, izguba trakcije koles ali prižgane meglenke, ter podatki o prometnih znakih, vključno s stalnimi ali začasnimi omejitvami hitrosti, ki jih beležijo kamere.

HERE Open Location Platform bo podatke iz avtomobilov primerjala tudi s podatki iz lastnega digitalnega zemljevida in podatki iz zunanjih obveščevalcev, vključno z upravljavci prometne infrastrukture, in iz njih izluščila podatke o dogajanju v prometu, ki jih bo posredovala uporabnikom oziroma voznikom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja