Ford Focus Electric s povečanim dosegom

29. 8. 2016
Deli
Ford Focus Electric s povečanim dosegom (foto: Ford)
Ford

Ford je konec lanskega leta objavil, da bo električnemu Focusu povečal doseg na vsaj 160 kilometrov in mu namenil možnost hitrega polnjenja in očitno je to res.

Kot je videti glede na prve objave tehničnih podatkov za Focus Electric modelnega leta 2017, se bo kapaciteta njegove tekočinsko hlajene litij-ionske baterije s sedanjih 23 kWh za 46 odstotkov povečala na 33,5 kWh. Kako bo to dejansko vplivalo na povečanje dosega sicer še ni bilo objavljeno, a preprost izračun navaja, da bo doseg znašal vsaj 170 kilometrov, s čimer se bo Focus Electric postavil ob bok Hyundaiju Ioniqu Electric in Nissanu Leafu modelnega leta 2016. Focus Electric bo opremljen tudi z enosmernim hitrim polnilnikom, ki bo omogočal polnjenje s tokom moči 50 kW preko priključka CCS.

Kot je poročal Automotive News, bo Ford kmalu izkoristil tudi lastništvo nad trgovskim imenom "Model E", ki ge je pred leti poskušal Tesla Motors zagotoviti za svoj Model 3. Pri tem mogoče ne bo šlo le za en model ampak za linijo kompaktnih elektrificiranih avtomobilov z različnimi pogonskimi sklopi, med katerimi bo tudi baterijski električni avtomobil z dosegom okrog 300 kilometrov, ki bo tekmoval z avtomobili kot so Chevrolet Bolt, Opel Ampera-e, Nissan Leaf druge generacije in Tesla 3.